Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
|
prośba o modlitwę |
Autor |
Wiadomość |
OlkaW [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-11, 22:24 prośba o modlitwę
|
|
|
Witam wszystkich!
Proszę o wsparcie modlitewne, bo "gdzie dwóch lub trzech zbierze się w Imię Moje tam Ja jestem z nimi".
Jestem sześć lat po ślubie i mam nadzieję, że tak pozostanie. Nie, nadziei już nie mam, została mi wiara...
Mąż pół roku temu oświadczył mi, że jego uczucie się wypaliło. Ostatecznie 29.11 wyprowadził się z domu i zabrał wszystkie swoje rzeczy Od tego dnia nie żyję, ale wegetuję...
Mąż chce złożyć pozew rozwodowy z mojej winy uzasadniając, że nie dbałam o jego potrzeby. Od tego dnia, kiedy w lipcu mi oświadczył, że już mnie nie kocha skupiłam się prawie wyłącznie na min, ale on już nie umiał w sobie wzbudzić uczucia do mnie :(
Jedyne, co mi teraz zostało to modlitwa nowenną pompejańską i koronką. Dodatkowo modlę się do Michała Archanioła, bo mąż jest daleko od Boga, ale przecież Bóg jest blisko niego...
Mimo wszystkich przykrości, które mi sprawił cały czas go kocham i chcę zbudować z nim związek na nowo... Wierzę w moc sakramentu, który nas połączył...
Problem jest taki, że on nie chce pomocy terapeuty, a myślę, że jego decyzja jest konsekwencją tego, że bardzo się pogubił w życiu... Jest przy tym strasznie uparty... |
|
|
|
 |
Nirwanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-11, 22:47
|
|
|
Witaj Olu, u nas na forum. Pamiętaj proszę, aby nie podawać tu zbyt dużo szczegółów, po których można by Was zindentyfikować w realu.
A zatem zbierajmy się w Imię Jego, a w Twojej intencji.
Ojcze nasz.... |
|
|
|
 |
sakramentalna zona [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-12, 08:09
|
|
|
Nirwanna napisał/a: | Witaj Olu,
A zatem zbierajmy się w Imię Jego, a w Twojej intencji.
Ojcze nasz.... |
...ktorys jest w niebie,swiec sie imie Twoje... |
|
|
|
 |
bosa [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-12, 10:20
|
|
|
przyjdź królestwo Twoje...
bądź wola Twoja... |
|
|
|
 |
karkru19 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-12, 10:52
|
|
|
Jako w Niebie tak i na Ziemi |
|
|
|
 |
Damian [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-12, 11:05
|
|
|
Witaj Olu,
nie trac nadzieji, moze do modlitwy dodatkowo jakis post dorzucic, aby wzmocmic wzoszone modlitwy.
Wszystko w rekach Pana Boga!!!czy postawilas sobie pytanie: Jak wyglada Twoja relacja do Naszego Pana?Czy jest tam cos do zrobienia? Czy jest on moim Panem, ktory kroluje w moim sercu?
Maly Typ do Nowenny Pompejajnskiej! Na You Tube ojciec Adam Sczustak modli sie z razem z ludzmi, wlacz sie tam, pomimo, ze jestes pewnie w innym miejscu modlitwy, ale to nie oto chodzi, mozesz dalej swoim rytmem isc i sluchac to co mowi Ojciec Adam.
Zapewniam Cie Takze O modlitwie!
Pozdrowienia i niech Pan bedzie z Toba!![/quote] |
|
|
|
 |
OlkaW [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-12-13, 10:38
|
|
|
Damianie!
Damian napisał/a: | nie trac nadzieji, moze do modlitwy dodatkowo jakis post dorzucic, aby wzmocmic wzoszone modlitwy.
Wszystko w rekach Pana Boga!!!czy postawilas sobie pytanie: Jak wyglada Twoja relacja do Naszego Pana?Czy jest tam cos do zrobienia? Czy jest on moim Panem, ktory kroluje w moim sercu?
|
Post od jakiegoś czasu towarzyszy moim modlitwom... U mnie w relacji z Panem Bogiem wszystko OK
Myślę, że ta sytuacja jeszcze ją pogłębiła...
Mój mąż za to jest daleko od Boga, ale jak to mi ostatnio powiedział pewien ksiądz: "Ale Bóg jest blisko niego". Wszystko zostawiam Panu, jemu zawierzam tę sytuację, oczekuję cudu... Tylko On może jeszcze z tego wyprowadzić dobro...
Przyjdź Królestwo Twoje,
Bądź wola Twoja <-- codziennie uczę się tak mówić i z tym godzić... |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,01 sekundy. Zapytań do SQL: 8 |
|
|