Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
|
Działajmy i zanieśmy swoich paralityków na Mszę św wspólnie! |
Autor |
Wiadomość |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:09 Działajmy i zanieśmy swoich paralityków na Mszę św wspólnie!
|
|
|
Słuchajcie Moi Drodzy,
wprawdzie ani nie bywam na spotkaniach i mityngach ale online z Wami na forum jestem i jestem z Wami, także modlitewnie.
W tej weekend doznałam oświecenia szalonego Otóż czytając i rozważając ten fragment Ewangelii:
Pewnego dnia, gdy nauczał, siedzieli przy tym faryzeusze i uczeni w Prawie, którzy przyszli ze wszystkich miejscowości Galilei, Judei i Jerozolimy. A była w Nim moc Pańska, że mógł uzdrawiać. Wtem jacyś ludzie niosąc na łożu człowieka, który był sparaliżowany, starali się go wnieść i położyć przed Nim. Nie mogąc z powodu tłumu w żaden sposób go przynieść, wyszli na płaski dach i przez powałę spuścili go wraz z łożem w sam środek przed Jezusa. On widząc ich wiarę rzekł: «Człowieku, odpuszczają ci się twoje grzechy».
dotarły do mnie następujące sprawy:
1. Wstawiało się czterech, którzy tego paralityka przywlekli na tym łożu, a ja się modlę za męża jedna
2. Nie jest nic napisane, by ten paralityk swoich kumpli prosił o to, by być uzdrowionym, jest wielce prawdopodobne, że wcale tego uzdrowienia nie chciał!!! tylko kumple bardzo chcieli wykorzystać okazję i mieli wiarę
3. Największą i najwyższą wartość i moc ma Msza św. i to właśnie na Niej najsensowniej przedstawić Panu Bogu przez Pośrednika Syna Pana Jezusa intencję (stąd moje zdziwienie, że na tym wątku tak mało wpisów i to dawno temu, no normalnie jakby wygaszona działalność - co Wy ludzie wiarę straciliście?
Kiedy to do mnie dotarło, natychmiast wymyśliłam sprytny plan:
Chcę poprosić księdza aby odprawił Mszę św. za mojego męża "paralityka" o przemianę jego serca, o łaskę skruchy i nawrócenia. Akurat mam taką wspólnotę, że mają oni wiarę, bo i z tym wszak bywa różnie. Drugą osobą jestem ja - tak mam wiarę i widzę, że Bóg wysłuchuje moich próśb. Tylko brakuje jeszcze przynajmniej dwóch osób (które mają wiarę że to o co się proszę się spełni), które chciałabym poprosić aby dołączyły się ze mną do Mszy św. o której odprawienie proszę. Oczywiście nie chodzi o dwie osoby, może przyjść cały Kościół Po prostu wiem, że to jest Boże natchnienie! Wiem, że kiedy przynajmniej 4 osoby będą się na jednej Mszy św. wstawiać z wiarą, to mój mąż nawet jak nie będzie chciał za bardzo, tak jak ten paralityk, to zegnie kolana w konfesjonale i otworzy się na Boże Miłosierdzie.
Czy są tu osoby z taką wiarą!, które byłyby skłonne przyjść w tej intencji do kościoła Kapucynów w Gdańsku lub ewentualnie w tym samym czasie, co będzie zamówiona Msza św. przyjść na Mszę w tej intencji w innym kościele? Bardzo o to proszę. W środę będę zamawiać Mszę na najbliższy termin wolny
I druga sprawa, to czy mógłby taki wątek istnieć gdzie ktoś kto zamówił Mszę św. mógłby to zgłosić i poprosić kumpli/koleżanki z Sycharu, żeby na tę Mszę te łoże z paralitykiem zaniosły razem z tą osobą w tej jednej właśnie intencji???
Przyszło mi to do głowy w ten weekend i postanowiłam z tym nie czekać.
Jak zamówię Mszę św. w intencji "mojego paralityka", to dam znać konkretnie gdzie i kiedy i o której godzinie. Szukam i proszę o towarzyszy, którzy pomogą mi wnieść mentalnie to łoże z mężem. No na tych tzw. "niedzielnych" katolików, o których pisałam dzisiaj na innym wątku, to nie mam co liczyć, bo często przychodzą tylko ścianę podeprzeć co niedziela, aby się przypadkiem kościół nie zawalił.
Pozdrawiam
Wiem, że jestem crazy (znaczy nieźle walnięta), ale mówię Wam, podejmijcie ten wątek wzajemnie. Ja się będę dołączać, gdyż często jestem na Mszy św. |
|
|
|
 |
Nirwanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:20
|
|
|
Metanoja, to piekna inicjatywa
Co prawda do Gda nie przybędę, ale na miarę możliwości u siebie pójdę niosąc jeden róg łoża. To jest już trójka |
|
|
|
 |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:24
|
|
|
O dziękuję Nirwano.
Ja też jestem do usług i to z wiarą. |
|
|
|
 |
Nirwanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:26
|
|
|
Metanoja1 napisał/a: | i to z wiarą. |
obowiązkowo! |
|
|
|
 |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:33
|
|
|
No słuchajcie, to jest po prostu majstersztyk
Zbiera się czterech kumpli (powiedzmy wprost: zadymiarze (tak jak ja) być może od kieliszka, nie jest napisane, że święci/pobożni ), niesie tego gościa, który nie wie, co się dzieje , ale nie może biedaczek postawić oporu, bo jest sparaliżowany, o nic sam nie prosi i najprawdopodobniej sam nie chce aby go spuszczano przez ten dach (no bo co za obciach, jeszcze się zabije weźcie pomyślcie, czy Wy byście chcieli ) i odpuszczają Mu się grzechy (chociaż słowa nie powiedział) i zostaje uzdrowiony. No masjersztyk. Bylibyśmy jelenie niespożyte, gdybyśmy z tej propozycji podania jak na tacy nie skorzystali. Tylko trzeba mieć wiarę, to jedyny warunek kumpli.
Dodaj jeszcze: owoc Mszy św. ma wymiar wieczny!!!
Ja jestem mściwy typ, chcę załatwić męża że tak powiem na cacy. |
|
|
|
 |
Jacek-sychar [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:43
|
|
|
Metanoja
Jak będziesz wiedziała, kiedy masz termin mszy św., to daj znać. Jak będę mógł, to również pójdę. |
|
|
|
 |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 22:45
|
|
|
Już w środę będę wiedziała.Dziękuję Jacku. |
|
|
|
 |
JakubekKaz [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-26, 23:12
|
|
|
Ja też "poniosę" Fajna IDEA... i już się spełnia |
|
|
|
 |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-27, 17:02
|
|
|
Dziękuję Jakubek.
Podnoszę wątek do góry, bo nikt go nie widzi. |
|
|
|
 |
enbe [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-27, 20:35
|
|
|
Czekam na terminy, zakaszę rękawy i biorę się za taszczenie paralityka. Żebym tylko nie przeszkadzała w tej swojej gorliwości, bo ja czasami jak słoń w składzie porcelany, zawsze coś poobijam, naciągnę, uszkodzę... |
|
|
|
 |
hubcia576 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-28, 06:58
|
|
|
enbe napisał/a: | Czekam na terminy, zakaszę rękawy i biorę się za taszczenie paralityka. Żebym tylko nie przeszkadzała w tej swojej gorliwości, bo ja czasami jak słoń w składzie porcelany, zawsze coś poobijam, naciągnę, uszkodzę... |
Basiu |
|
|
|
 |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-28, 08:19
|
|
|
enbe napisał/a: | Czekam na terminy, zakaszę rękawy i biorę się za taszczenie paralityka. Żebym tylko nie przeszkadzała w tej swojej gorliwości, bo ja czasami jak słoń w składzie porcelany, zawsze coś poobijam, naciągnę, uszkodzę... |
Dziękuję bardzo. Ja też będę służyć. |
|
|
|
 |
Metanoja1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-29, 14:13
|
|
|
Słuchajcie, Msza św. przez wstawiennictwo św. Ojca Pio i św. Teresy z Lisieux w intencji nawrócenia Marka oraz o dar szczerej spowiedzi dla Niego odbędzie się dopiero 14 listopada o godz. 18-stej.
Bardzo proszę, kto może, niech sobie wpisze w kalendarz. Dziękuję.
Czy nikt wcześniej nie chce skorzystać z niesienia paralityka? Ja służę pomocą. I czekam na zgłoszenia
Zaznaczam, że w co drugą niedzielę zamierzam być na dwóch Mszach św. o godz. 10 i druga o godz. 16-stej. |
|
|
|
 |
Jacek-sychar [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-09-29, 14:18
|
|
|
Zapisałem. Chyba nawet będę mógł być w kościele. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,16 sekundy. Zapytań do SQL: 8 |
|
|