Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
|
Rozważania o innych kulturach, wierze i rodzinie |
Autor |
Wiadomość |
Jacek-sychar [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-08, 09:31
|
|
|
Stokrotka10101 napisał/a: | Chodzi pewnie o miejsca ze specjalnym polem magnetycznym. Kto zwiedza Zamek Królewski dowie się, że talię miejsce jest w kaplicy Gedeona w Zamku Królewskim . .
Przewodnik mówi ze jest to miejsce przyjazne człowiekowi. Stąd tyle wielkich ludzi pochodzi z Krakowa.
Co jest nie tak z takimi miejscami. |
Nie brałem udziału w tej dyskusji, ale zaczynam się zastanawiać, czy ta dyskusja nie skręca w niebezpieczne rejony.
A to co mówią przewodnicy, żeby podnieść atrakcyjność swojego wywodu, czasami nie ma nic wspólnego z rzeczywistością. |
|
|
|
|
Jacek-sychar [Usunięty]
|
|
|
|
|
lustro [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-08, 09:53
|
|
|
Góry Sowie, w ogóle tamten rejon, jest mocno przesiąknięty okultyzmem. I dawnym, starożytnym ( choćby Ślęża) jak i znacznie bardziej współczesnym z czasów II wojny światowej oraz całkiem współczesnym.
O ile wiem nie ma tam czakramów.
Nie są to też opowieści przewodnika.
Ale to temat na zupełnie inną rozmowę i zupełnie inne miejsce.
Myślę, że Kinga już naprawdę wyczerpująco powiedziała o różnicy pomiędzy chrześcijanami a żydami, że o muzułmanach już nie wspomnę.
Takie dywagacje co my powinniśmy wziąć od innych, w czym jesteśmy (niby) tacy sami itp. prowadzą do tzw multi-kulti i nie wychodzą nikomu na dobre.
Zachowanie własnej tożsamości jest bardzo ważnym elementem choćby zdrowia psychicznego.
PS.
Jacku, dzieki za link
własnie mam podobne odczucia, choć nigdy nic takiego nie praktykowałam - dzieki Bogu |
|
|
|
|
Stokrotka10101 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-15, 09:11
|
|
|
Zapraszam tu do dalszej dyskusji o zdradzie.
Zeniu tu będziesz się mogła rozpisać nawet na 10 stron |
|
|
|
|
GosiaH [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-15, 09:30
|
|
|
Stokrotka10101 napisał/a: | Zeniu tu będziesz się mogła rozpisać nawet na 10 stron | Stokrotka, dla mnie to jest ciut złośliwe. Zatem niepotrzebne. Może zenia czy inni inaczej to odbierą ... |
|
|
|
|
Stokrotka10101 [Usunięty]
|
Wysłany: 2015-10-15, 11:14
|
|
|
GosiaH napisał/a: | Stokrotka10101 napisał/a: | Zeniu tu będziesz się mogła rozpisać nawet na 10 stron | Stokrotka, dla mnie to jest ciut złośliwe. Zatem niepotrzebne. Może zenia czy inni inaczej to odbierą ... |
No nie było.
Tylko Zenia napisała ze nie może się tam rozpisywać. Ja to rozumiem. Chciałam jej zaproponować obfitosc |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 8 |
|
|