Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
|
Niepłodność |
Autor |
Wiadomość |
hiacynta [Usunięty]
|
|
|
|
|
mada27 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-22, 01:18
|
|
|
Nie znam, dziekuje.
Ja nie tyle potrzebuje rady jak sobie z nieplodnoscia radzic, co bardziej szukam jej przyczyn. Stad moje pytanie czy ktos sie orientuje jaki wplyw na to maja sprawy duchowe, bo w wielu miejscach sie spotkalam wlasnie, ze sa wymienione, a czasem nawet i podkreslane, ze bardzo sa wazne, ale niestety nikt nigdzie nie precyzuje o co dokladnie chodzi |
|
|
|
|
kinga2 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-22, 11:12
|
|
|
Odbierz pw |
|
|
|
|
grzegorz_ [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-22, 16:39
|
|
|
mada27 napisał/a: | Nie znam, dziekuje.
Ja nie tyle potrzebuje rady jak sobie z nieplodnoscia radzic, co bardziej szukam jej przyczyn. Stad moje pytanie czy ktos sie orientuje jaki wplyw na to maja sprawy duchowe, bo w wielu miejscach sie spotkalam wlasnie, ze sa wymienione, a czasem nawet i podkreslane, ze bardzo sa wazne, ale niestety nikt nigdzie nie precyzuje o co dokladnie chodzi |
Mada
Każdy dobry lekarz Ci powie, ze psyche wpływa na ciało.
Stres powoduje, że organizm gorzej funkcjonuje, także w sferze płodności.
Nim zaczniesz szukać pomocy w "duchowości" (siłach wyższych) skup się na bardziej przyziemnych sposobach.
Choć modlitwa pewnie nikomu nie zaszkodziła więc i Tobie nie zaszkodzi. |
|
|
|
|
Mrówka [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-22, 22:21
|
|
|
Magdo, jeśli będzie Cię to dalej 'męczyć' możesz umówić się na spotkanie z diecezjalnym egzorcystom - ludzie chodzą z takimi sprawami. Myślę, że rozmowa z nim Cię uspokoi i wyjaśni Twoje wątpliwości. Nic nie tracisz, a zyskać możesz spokój albo faktyczną pomoc jeśli tam miałoby coś być :)
Z innej beczki - warto zrobić sobie test na nietolerancje pokarmowe :) Dieta to zawsze podstawa. I wit E oraz D. A i czy mąż też był dobrze przebadany?
Pozdrawiam serdecznie! |
|
|
|
|
mada27 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 10:13
|
|
|
Dziekuje Grzegorzu za rade. |
|
|
|
|
mada27 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 10:18
|
|
|
Mrowko ja wiem, ze moge umowic sie z egzorcysta, ale bardziej chcialabym wiedziec jakie powinny byc do tgo przeslanki. No sam brak dzieci, to chyba za malo 😀
Wit d faktycznie mialam bardzo niska, ale to juz wyrownane. Maz przebadany i zdrowy.
Nie mam testow na nietolerancje. Ale chybatroche tez w te nietolerancje nie wierze. Nie wiem, moze trzeba bedzie zrobic. |
|
|
|
|
katalotka72 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 11:07
|
|
|
ja powiem ze swoich doświadczeń
nie jest to reklama tylko rzecz sprawdzona na własnej skórze - dosłownie i w przenośni
jest w Polsce lekarz - dr Ewa Dąbrowska
leczy wiele chorób (właściwie wsystkie) za pomocą diety, mnie jej dieta uratowała przed "kalectwem" życiowym - kto pamięta mnie z Zakrzowa 2013 wie jak wyglądałam, rany, opuchlizna, 10 kg plus, sterydy, nieszczęśliwa mina
ale nie o tym
ta Pani leczyła i leczy równiez z sukcesem niepłodność, wracaja do niej szczęśliwe pary z dziećmi po turnusach oczyszczających w jej ośrodkach, bo obie strony muszą uregulować swoją gospodarkę hormonalno-enzymatyczną
ja leczyłam sie sama korzystając tylko z jej publikacji i doświadczeń osób, które u niej w ośrodku się leczyły (z pozytywnym skutkiem), z poważnymi schorzeniami, zakłoceniami metabolizmu lepiej pojechać i skorzystać w 100% z wykładów, ustawienia diety, sprawdzenia co jest nie tak |
|
|
|
|
katalotka72 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 11:09
|
|
|
a
zapomniałam dodać, że najlepszy, chociaż nie najdłużej działający, jest jej ośrodek w Mielnie - sprawdzony wielokrotnie przez znajomych z cukrzycą, zmianami stawów, po wylewie, nadciśnieniem, rakiem, stanami zapalnymi wszelkiego rodzaju itp... itd... |
|
|
|
|
wertor1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 12:54
|
|
|
a ile to kosztuje
|
|
|
|
|
Mrówka [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 13:16
|
|
|
Też mam dobre doświadczenia z dr Dąbrowską:) Czy trzeba do ośrodka? jak pisze katalotka niekoniecznie jeśli nie stosujesz leków na co dzień - pani doktor wydała 2 książki, jest też w necie jej witryna jak i inne np akademia witalności gdzie się dużo o tej diecie pisze.
Właściwie to wystarczy wyciskarka (nie sokowirówka) w domu i zakup duuuuzej ilości warzyw i owoców, zgłębienie tematu jak robić soki - co łączyć, co jeść, czego nie i taki post można sobie w domu przeprowadzić :) ale warto zrobić sobie wtedy test na nietolerancje - pani doktor też dużo o tym pisze.
Co do egzorcysty to wystarczy, że dzwoniąc opowiesz w jakiej sprawie chcesz się spotkać. Naprawdę ludzie chodzą z takim problem a nawet z innymi typu nie możność dłuuugiego znalezienia pracy, pokoleniowa bieda w rodzinie, nagły rozpad małżeństwa. Nic nie tracisz, a możesz zyskać spokój ducha jeśli to właśnie Cię męczy - tak będziesz ciągle się zastawiać. Możesz wspomnieć o tym, że teściowa 'nie życzyła' Wam dzieci. Możesz też księdza np w konfesjonale zapytać.
PS wit D to na poziomie min 70 trzymaj |
|
|
|
|
katalotka72 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 13:35
|
|
|
wertor1 napisał/a: | a ile to kosztuje
|
a co kosztuje?? |
|
|
|
|
kinga2 [Usunięty]
|
|
|
|
|
wertor1 [Usunięty]
|
Wysłany: 2016-07-23, 16:30
|
|
|
katalotka72 napisał/a: | co kosztuje?? | Wizyta u Dabrowskiej |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 8 |
|
|