Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
Imię małżonka/i: Kama
Wysłany: 2009-07-01, 23:04 Zapraszamy na odpust do Leśniowa w niedzielę 5 lipca
W niedziele 5 lipca w Leśniowie w sanktuarium Matki Bożej opiekunki rodzin odbywa się odpust. Wspólnota SYCHAR uznaje to sanktuarium jako swoj dom i Matkę Bożą Leśniowską za swoją patronkę. Podobnie jak w zeszłym roku udajemy się na pielgrzymkę do Leśniowa i spotykamy na Mszy Sw o godz. 11.
Suma odpustowa sprawowana będzie o godz. 11.00 przez ordynariusza diecezji sosnowieckiej ks. bpa Grzegorza Kaszaka. Po tej Mszy św. wyruszymy w procesji eucharystycznej. Po procesji usłyszymy świadectwo niezwykłego cudu, który wydarzył się za przyczyną papieża Jana Pawła II. O godz. 16.30 rozpocznie się comiesięczne Leśniowskie Popołudnie. Mszę św. sprawować będzie Ojciec Wojciech Jędrzejewski dominikanin. Po Eucharystii konferencję wygłosi Ojciec Wojciech. Jej temat zawarty jest w krótkiej modlitwie: „Boże uchroń nas przed rutyną w małżeństwie”.
Prosimy o szybkie przekazanie tego zaproszenia wszystkim Sycharowiczom!
_________________ "Módl się tak, jakby wszystko zależało od Boga, a działaj, jakby wszystko zależało tylko od ciebie" (Święty Ignacy Loyola)
"Najpierw modlitwa, potem przebłaganie, dopiero na trzecim miejscu - daleko "na trzecim miejscu"- działanie" (Święty Josemaria Escriva)
„Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia” (List św. Pawła do Filipian 4:13)
„I nie uczynił tam wielu cudów z powodu ich niewiary” (Ew. Mateusza 13:58)
www.separacja.org ::: www.sychar.org ::: www.modlitwa.info
ak70 [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-02, 11:06
Czy ktoś z Was sie tam wybiera autem, jedzie przez Kielce i może zabrać 2 osoby (lub 1)?
Dorota2 [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-02, 21:50
szkoda, że nie wiedziałam wcześniej, bo wybieram się pieszo (procesją) na odpust do sąsiedniej parafii - kiedyś była to nasza parafia.... a potem dziewczyny wyjeżdżają i pewnie już nie dam rady ich przekonać do zmiany planów
[ Dodano: 2009-07-02, 21:51 ]
ale będę z Wami duchowo - msza też o 11 tej
samotna [Usunięty]
Wysłany: 2009-07-03, 11:53
Kto wie może bym się wybrała - z okolic Katowic - mam miejsca w samochodzie...
Czy ktoś jest chętny ???
Imię małżonka/i: Kama
Wysłany: 2009-07-08, 10:16
W dniu 5 lipca 2009 kilkanaście osob z naszej wspólnoty uczestniczyło w uroczystościch odpustowych w Leśniowie w Sanktuarium Matki Bożej Lesniowskiej Patronki Rodzin.
W czasie Eucharystii pod przewodnictwem ks. bpa Grzegorza Kaszaka z diecezji sosnowieckiej można było usłyszeć słowa zachęcające do wzajemnych spotkań w rodzinie, jak również do wspólnej modlitwy, zwłaszcza różańcowej.
Swoje świadectwo wiary i zawierzenia złożyli rodzice małej Marii Glorii. Dzięki wstawiennictwu śp. Ojca Świętego Jana Pawła II i O. Pio dziecko skazane przez medyków na śmierć urodziło się zdrowe, żyje i rozwija się normalnie.
Zamówiliśmy Msze święte w intencji wspólnoty Sychar i wszystkich jej dzieł, które będa się odbywały w dni powszednie i niedziele miesiąca sierpnia.
Serdecznie dziękuje za to spotkanie wszystkim, którzy przyjechali. Mam nadzieję, że za rok również spotkamy się w tym przepięknym miejscu.
_________________ "Módl się tak, jakby wszystko zależało od Boga, a działaj, jakby wszystko zależało tylko od ciebie" (Święty Ignacy Loyola)
"Najpierw modlitwa, potem przebłaganie, dopiero na trzecim miejscu - daleko "na trzecim miejscu"- działanie" (Święty Josemaria Escriva)
„Wszystko mogę w Tym, który mnie umacnia” (List św. Pawła do Filipian 4:13)
„I nie uczynił tam wielu cudów z powodu ich niewiary” (Ew. Mateusza 13:58)
www.separacja.org ::: www.sychar.org ::: www.modlitwa.info
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum