Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
|
Uwaga Przasnysz, Ciechanów,Mława, Maków.Maz. i okolice |
Autor |
Wiadomość |
miazia [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-13, 23:23 Uwaga Przasnysz, Ciechanów,Mława, Maków.Maz. i okolice
|
|
|
Dzięki Bożej pomocy w Przasnyszu przy parafii św. Wojciecha powstaje ognisko WTM Sychar. Trochę trwało to moje opieranie się aby podjąć się tego trudnego dzieła. Najbliższe ognisko WTM Sychar jest w Płocku 120 km ode mnie trochę daleko...daleko nie tylko jeśli chodzi o odległość ale daleko jeśli chodzi o możliwości dojazdu…. możliwości finansowe… daleko jeśli chodzi o czas…. i pozostawienie dzieci wieczorem. Przasnysz jest takim środkiem dla wielu okolicznych miast i 60 km (Ostrołęka, Szczytno) to już nie jest tak wielka odległość, albo 35km (Mława) czy 25km (Ciechanów, Maków Mazowiecki)
Przez trzy lata walczyłam w Sądzie o nasze małżeństwo wiem, jak jest trudno nie mając wsparcia, dlatego marzyłam o takiej wspólnocie….bardzo mi tego brakowało, było ciężko.... Nikt nie rozumiał sensu mojej walki o uratowanie małżeństwa… Trudno mi jest przyglądać się temu co dzieje się wokół mnie – kolejny znajomy, znajoma… tak po prostu, kulturalnie lub mniej kulturalnie…..porzuca rodzinę na początku psychicznie, a potem fizycznie.
Ci, którzy mieli okazję mnie poznać wiedzą jak stawiałam Bogu kolejne warunki, aby odciągnąć czas podjęcia decyzji o założeniu ogniska a On po kolei je spełniał…. osoby, które myślą tak jak ja…opiekun duchowy…..wakacje….rekolekcje…warsztaty 12 kroków…rekolekcje dla moderatorów i liderów (bo ja się jeszcze nie do końca czuję na siłach)…To wszystko otrzymałam, a ostatnio nawet nową salę na spotkania, dlatego też przyszedł czas by powiedzieć Bogu – bądź Wola Twoja.
W związku z czym moi Drodzy, zachęcam Was do wspólnej modlitwy (razem z grupami modlitewnymi na skype) w intencji powstających ognisk WTM Sychar w Przasnyszu i Szydłowcu - od 15.03.2014 r. - Nowenną do Ducha Św.
Link do Nowenny do Ducha św. - http://mtrojnar.rzeszow.o...ha/porzadek.htm
Link do modlitewnej grupy na skype - http://www.skype.sychar.org
Serdecznie pozdrawiam,
miazia |
Ostatnio zmieniony przez 2014-06-01, 11:17, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
kinga2 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-14, 03:11
|
|
|
super |
|
|
|
|
Mirakulum [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-14, 07:39
|
|
|
CHwała Panu |
|
|
|
|
Nirwanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-14, 07:41
|
|
|
Chwała Panu! |
|
|
|
|
twardy [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-14, 07:44
|
|
|
Gratuluję decyzji. Chwała Panu. |
|
|
|
|
awaga [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-14, 11:17
|
|
|
Niech Ci PAN błogosławi. |
|
|
|
|
miazia [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-15, 08:31
|
|
|
twardy napisał/a: | Gratuluję decyzji | sama się sobie dziwię ale dziękuję |
|
|
|
|
twardy [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-15, 08:39
|
|
|
miazia napisał/a: | sama się sobie dziwię ale dziękuję |
Też tak miałem |
|
|
|
|
Nirwanna [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-15, 09:58
|
|
|
I ja podobnie |
|
|
|
|
miazia [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-15, 19:00
|
|
|
|
|
|
|
|
Danka 9 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-23, 17:51
|
|
|
Witaj, bywam czasem w Przasnyszu, moi tesciowie tam mieszkają.
Jakbys miała chęc sie spotkac, to zapraszam na priv.:)
Jestem z modlitwą! Niech Duch sw wspomaga! |
|
|
|
|
JakubekKaz [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-03-24, 14:03
|
|
|
Chwala Panu |
|
|
|
|
miazia [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-04-13, 21:46
|
|
|
Serdecznie zapraszamy na spotkanie powstającego w Przasnyszu Ogniska SYCHAR:
W najbliższy poniedziałek 14.04 spotykamy się w parafii św. Wojciecha w Przasnyszu.
17.00 – Adoracja Najświętszego Sakramentu
17.30 – Różaniec w intencji małżeństw przeżywających trudności
18.00 – Msza Św. w intencji małżeństw przeżywających trudności
Po Mszy. Św. spotkanie w Sali na plebani.
Zapraszam
[ Dodano: 2014-05-11, 22:40 ]
W poniedziałek 11.05.2014r po raz kolejny spotykamy się w parafii św. Wojciecha. Plan spotkania bez zmian. Zapraszam |
|
|
|
|
kinga2 [Usunięty]
|
Wysłany: 2014-05-11, 23:04
|
|
|
miazia napisał/a: | Serdecznie zapraszamy na spotkanie powstającego w Przasnyszu Ogniska SYCHAR: |
Super |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 10 |
|
|