Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
|
Przesunięty przez: administrator 2011-12-31, 00:03 |
Skypowa Grupa Modlitewna |
Autor |
Wiadomość |
Mirakulum [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-19, 00:57 Skypowa Grupa Modlitewna
|
|
|
Od jakiegoś czasu - tzn pod koniec listopada zeszłego roku Tereska i Ja wspólnie modliłyśmy sie na skypie- powolutku przybywało osób , które codziennie wieczorem łączyły sie na modlitwę i pogaduchy .
Trudno odtworzyć historie powstania naszej grupy modlitewnej
- ziarnko do ziarnka aż .........................
Mam nadzieje , że jej uczestnicy sami podzielą się swoimi przemyśleniami na ten temat .
Dla mnie osobiście , nasze spotkania i modlitwy na skypie są jednym ze sposobów na codzienną realizację celu jakie ma to forum - niesienie pomocy małżonkom w kryzysie , pomoc modlitewna i wsparcie , są nie do przecenienia, ja otrzymuję te pomoc i jednocześnie daję ja innym Pan to ma pomysły
Od kilku miesięcy wypracowaliśmy pewien rytm ,
od 1 dnia każdego miesiąca modlimy sie - Nowenną do Miłosierdzia Bożego -to ta Nowenna o Cud - naszej "Chmurki"
od 10 - Nowenna do św Józefa
później wybieramy jakąś nowennę wg naszego wyboru - np od jutra zaczynamy nowennę do "Serca Jezusa "
Czasami także w środku dnia uda się nam na chwilkę połączyć .
Te codzienne rozmowy , wsparcie , nie tylko modlitewne jest niesamowita pomocą i wsparciem w codziennym życiu i trwaniu w wierności .
Zapraszam wszystkich chętnych na skypa - codziennie po 21 .00 kontakt na priwa do mnie podam namiary . Do usłyszenia
obecny skład -"ruchomy" - sa tu prawie wszyscy którzy chociaż raz się z nami modlą, śmieja sie i płaczą , dzielą swoimi doświadczeniami i przeżyciami : Andrzej ,Agnicha, Chris , Tereska , Danka9 , Mazo , Matejko , Mirakulum , Jola90 , Pietzia , Jurek z Bonn , kangoo , Samotna , Joanna , Paloma , Piotyc , zkszacior , Jagoda , Jacek, Fraszka ....
jeśli kogoś pominęłam - to niech da znać
Chwała Panu !!!! |
|
|
|
|
agnicha [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-06-21, 00:18
|
|
|
chwała Panu za tą wspólną modlitwę...
i możliwość wypłakania się do słuchawki.. |
|
|
|
|
Mirakulum [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-07, 22:55
|
|
|
zachęcamy chętnych do udziału w codziennej modlitwie na skypie |
|
|
|
|
Mufinka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-09-08, 20:25
|
|
|
Skayp mi nie działa muszę coś z tym zrobic i jakiegoś magika od komputera wezwać
chcę się z Wami modlić -ratunku!
Dziś jestem z Wami na modlitwie duchowo |
|
|
|
|
midziulka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-01, 12:25
|
|
|
Chwała Panu za modlitewną wieczorną grupę na skypie.
Gdy Ci smutno i gdy źle wejdź na skypie pomódl się !!!!!! |
|
|
|
|
Mirakulum [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-01, 19:31
|
|
|
midziulka napisał/a: | Gdy Ci smutno i gdy źle wejdź na skypie pomódl się !!!!!! |
Midziulka cudna rymowanka |
|
|
|
|
Jola90 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-01, 20:06
|
|
|
Jest nas coraz więcej. Modlimy się codziennie około 22.
Modlitwa przez skype bardzo pomaga i sprawia, że nie czujemy się osamotnieni. Zawsze znajdzie się ktoś, kto wesprze, pocieszy i doradzi, za co Chwała Panu.
Zapraszamy :).
[ Dodano: 2010-10-01, 20:27 ]
"Gdy Ci smutno i gdy źle wejdź na skypie pomódl się !!!!!!" - to działa . |
|
|
|
|
midziulka [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-01, 20:43
|
|
|
:) :) :) |
|
|
|
|
chris [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-21, 07:50
|
|
|
jeśli ktoś nie ma skype'a, a chciałby podać intencję może wpisać w tym miejscu.
tak jak pisała wcześniej Mirka, spotkania na skype, to nie tylko modlitwa, ale przedewszystkim rozmowa, czasami poważna, czasami mniej... Szczególnie wtedy, kiedy jest się samemu w domu i nie ma do kogo się odezwać...
Zapraszamy wszystkich chętnych na skypa |
|
|
|
|
zkszacior [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-21, 13:32
|
|
|
Hej. Chris! Pamiętajcie o mnie w modlitwie.
A z innej beczki to odbierałbyś telefon, co?!
Pozdrawiam cała Waszą bandę i jej herszta! Trzymajcie się i słuchajcie swojego dowódcy. |
|
|
|
|
Jola90 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-21, 19:20
|
|
|
Dzięki za pozdrowienia, ja także pozdrawiam . Będę pamiętała. |
|
|
|
|
Mirakulum [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-21, 20:31
|
|
|
Zkszacior pamiętamy o Tobie w modlitwie |
|
|
|
|
chris [Usunięty]
|
|
|
|
|
Dorota2 [Usunięty]
|
Wysłany: 2010-10-24, 21:41
|
|
|
Ostatnio jestem zawalona pracą i wieczorem padam ( dla mnie ostatnio wieczór to już godz 19.00), mam nadzieję, że od listopada znowu uda mi się modlić z Wami |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
| Strona wygenerowana w 0,02 sekundy. Zapytań do SQL: 9 |
|
|