Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie, którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa, także po rozwodzie i gdy ich współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki
IWspinałem się po najwyższych górach
Biegłem przez łąki
Tylko po to by z Tobą być
Biegłem
Czołgałem się
Dzieliłem ściany tego miasta
Ściany tego miasta
Ale jeszcze nie odnalazłem tego czego szukam
Całowałem usta jak miód
Czułem uzdrowienie w jej małym palcu
On palił jak ogień
Ta paląca żądza
Mówiłem językiem aniołów
Trzymałem rękę diabła
Ta noc była ciepła
A ja zimny jak głaz
Wierzę w nadejście królestwa
Wtedy wszystkie kolory w jedność złączą się
Złączą w jedność się
Tak, nadal biegnę
Zerwałaś obligacje
I zgubiłaś łańcuch
Trzymać krzyż
Przez mój wstyd
Przez mój wstyd
Wiesz, że w to wierzę
Słuchałam kiedys wywiadu z Nim , niedługo po ślubie pojechał z żoną na misję do Afryki . To zmieniło Go na zawsze jak mówi.....I mocno umocniło relację z żoną , tak pięknie o Niej mówi , Tyle lat ......wierny Chrystusowi , dlatego wierny swojej żonie.....
Agnieszka [Usunięty]
Wysłany: 2009-11-26, 11:55
Coś mi ten Bono chodzi po głowie , czasem mówi się o okolicznoścoach , które pchnęły męża , żonę do zdrady . Ale jeżeli buduje się dom na Bogu to nawet wichry i burze nie rozwalą tego.......
"New Year's Day" jest trzecią piosenką na płycie "War" z 1983 roku. Był to pierwszy singel w historii Irlandczyków, który znalazł się w pierwszej dziesiątce na listach przebojów w Wielkiej Brytanii oraz dostał się do pierwszej setki Billboardu. W 2004 magazyn Rolling Stone umieścił "New Year's Day"utwór na 427. miejscu listy 500 najważniejszych piosenek wszech czasów. Dla Polaków znalazłby się na pewno w pierwszej dziesiątce.
Słowa utworu mają swój początek w miłosnej piosence Bono do swojej żony, ale zostały zmienione przez Bono po jego inspiracji ruchem Solidarności i po wprowadzeniu stanu wojennego w Polsce.
Ostatnio zmieniony przez Agnieszka 2009-12-19, 10:06, w całości zmieniany 2 razy
Bono napisał tę piosenkę w ramach przeprosin dla żony, Ali Hewson, gdyż zapomniał o jej urodzinach. W teledysku do utworu pojawili się: Riverdance, Boyzone, Steve Collins, the Artane Boys Band i Chippendales. The Edge, Adam Clayton, Larry Mullen, Jr., Norman Hewson (brat Bona), Dik Evans (brat The Edge'a) i Alison Hewson pojawiali się w wideoklipie w takim samym stopniu jak Bono.
Na prośbę Alison, wszystkie dochody ze sprzedaży singla wsparły charytatywną oraganizację Chernobyl Children's Project International.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum