Celem tego forum jest niesienie pomocy małżonkom przeżywającym kryzys na każdym jego etapie (także po rozwodzie i gdy współmałżonkowie są uwikłani w niesakramentalne związki), którzy chcą ratować swoje sakramentalne małżeństwa
Niestety w 3 numerze "Miłujcie się" nie ma już strony z wydrukowaną tą modlitwą.
Szkoda, bo to piękne dzieło, warte upowszechnienia, ponieważ modlitwa taka ufnie zanoszona czyni cuda: piękne jest świadectwo tej kobiety, która modliła się za małżeństwo brata męża. Zostało uzdrowione. Chwała Panu.
bajka [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-13, 19:52
Elżbieta napisał/a:
Niestety w 3 numerze "Miłujcie się" nie ma już strony z wydrukowaną tą modlitwą.
Szkoda, bo to piękne dzieło, warte upowszechnienia, ponieważ modlitwa taka ufnie zanoszona czyni cuda: piękne jest świadectwo tej kobiety, która modliła się za małżeństwo brata męża. Zostało uzdrowione. Chwała Panu.
ooo!!!! to "Miłujcie sie" zajmuje się sprawą małżeństw zagrożonych ? nie wiedziałam... ale fakt - dawno już tej gazetki nie czytałam. Ale warto - ze wszech miar polecam. Zwłaszcza - niewinnie podsuwać pociechom :)))
Bajka, "Miłujcie się" tylko pośredniczyło w rozpowszechnianiu. Ale przyznasz, że to bardzo dobra idea? Moim zdaniem wszystkie, zwłaszcza katolickie pisma powinny dodawać tę krucjatę co jakiś czas, może z jakimś mądrym arykułem o kryzysie rodzin w Polsce.
bajka [Usunięty]
Wysłany: 2007-08-14, 19:11
Elu - bardzo mądra idea. O tyle się ucieszyłam, że zajęło się nią również "Miłujcie się", bo to pismo tak dużo mówi o prawdziwym i czystym małżeństwie. Warto uświadomić wszystkim młodym, że to "wcale nie łatwy orzech do zgryzienia". To po pierwsze - jest świadomość. A po drugie - wstawiają się za małżeństwami w tej wstępnej fazie (narzeczeństwa). to dlaczego nie pochylać się i nad tymi w "fazie kolejnej" ? Tak naprawdę TE kryzysy jeszcze przed wieloma tymi młodymi, czystymi, kochającymi Boga ludźmi...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum